Menu Sluiten

Apple kiest ervoor om onderdelen te voorzien van een serienummer en deze serienummers vervolgens te koppelen aan de printplaat / “het brein” van het toestel. Als de gebruiker ervoor kiest om bij een derde partij, zoals GuruFix, de batterij te vervangen zal het toestel een systeemmelding geven. Zelfs wanneer originele onderdelen gebruikt worden. Op deze manier wil Apple de gebruiker “dwingen” om het toestel enkel bij Apple aan te bieden ter reparatie en proberen ze meer controle te krijgen over de reparatiemarkt. Alleen Apple kan het nieuwe serienummer koppelen aan de printplaat / “het brein”.

Deze melding komt enkel omdat de serienummer van de nieuwe batterij anders is dan het serienummer van de batterij die erin zat!

Voorbeeld
Bij twee gloednieuwe iPhone 14’s worden de batterijen verwisseld dan zullen beide iPhone 14’s een systeemmelding geven!

De systeemmelding is, in onze ogen, bangmakerij richting de gebruiker en zou niet moeten mogen. Wij zijn voor een vrije reparatiemarkt zodat de gebruiker zelf kan bepalen waar diegene zijn onderhoud/reparatie laat uitvoeren.

Ondanks de systeemmelding zal het toestel naar behoren presteren qua batterijduur. Helaas is het wel zo dat de functionaliteit om de batterijconditie uit te lezen komt te vervallen. Zie afbeeldingen voor de benoemde systeemmeldingen.

Deze meldingen zijn voor het eerst verschenen in 2017 bij de iPhone XS. Alle modellen die na 2017 uitgekomen hebben te maken met deze systeemmeldingen.

Oplossing
Er bestaan aftermarket verlengkabels, met een chip, die tussen de batterij en de printplaat “het brein” wordt gemonteerd. Met speciale apparatuur is het mogelijk om het originele serienummer van de batterij te kopiëren naar de verlengkabel. Op deze manier denkt de iPhone dat de originele batterij gemonteerd is en vervallen de systeemmeldingen. Deze optie bieden wij niet aan aangezien de iPhone hiervoor gemodificeerd moet worden.

De conclusie is dus helaas dat we momenteel moeten leren leven met deze ‘hinderlijke’ meldingen. Hierdoor kunnen we wel de hoogste kwaliteit en snelle reparaties aanbieden.